fbpx

Blog

Is het mogelijk om spiermassa op te bouwen terwijl je afvalt?

Of je nu een beginnende sporter bent of een doorgewinterde atleet. Over het algemeen is de doelstelling voor de meeste mensen om vetmassa te verlagen en spiermassa aan te zetten. Sommigen claimen dat dit mogelijk is en anderen roepen weer dat dit onmogelijk is. Wat zegt de wetenschap hier precies over? We nemen je mee in de belangrijkste bevindingen om antwoord te geven op de vraag: Is het mogelijk om spiermassa op te bouwen terwijl je afvalt?

Meten is weten: Een garantie op resultaat door middel van data

Je hebt een doelstelling. Dit kan het verminderen van vetmassa zijn, het aanzetten van spiermassa of de algehele fitheid verbeteren. In ieder geval is het van belang om de juiste balans tussen inspanning, ontspanning en calorie inname consistent te onderhouden. Hoe begeleiden wij je bij PIT Fitness als het deze onderwerpen aangaat?

Ondernemen en trainen: Jim Koot

Wanneer je een willekeurige plant aanwijst, kan Jim je haarfijn uitleggen om wat voor plant het gaat en hoe deze gekweekt wordt. Dit doet hij met een flinke dosis passie. Hij is al tientallen jaren directeur en mede eigenaar van het mooie bedrijf Van Son & Koot. Van Son & Koot is een kwekerij waar alle soorten planten worden gekweekt. De planten worden vanuit container voornamelijk aan tuincentra verkocht, zowel in Nederland als buiten Nederland. Naast het runnen van een bedrijf heeft Jim een fijn gezin met een vrouw en drie kinderen. Kortom, een druk leven. Hoe zorgt Jim er toch voor dat hij fit blijft met weinig tijd? We leggen het uit in deze blog.

FIT na COVID – Waar moet ik beginnen?

Recent krijgen wij steeds meer aanvragen om de fitheid te herstellen na ziekte door Corona. Dit wisselt van aanvragen waarbij het virus ruim een jaar geleden toetrad tot mensen die recent zijn hersteld. Ook de klachten die worden ervaren, wisselen van mild tot aanzienlijk. Wij ervaren dat de langst durende klachten de vermindering in conditie en energie is. Er is veel vraag naar een oplossing hiervoor. In deze blog geven we algehele informatie over sporten na het virus en voorzien we jullie van advies. Hoe word ik weer FIT na COVID?