fbpx

Blog

Beste Personal Trainer van Nederland 2020 – #2

De start van de competitie

Begin november van 2020 was het weer zover, de start van de verkiezing van de Dutch Fitness Awards waar onder andere de beste Personal Trainer van Nederland wordt verkozen. Zoals elk ander jaar start de verkiezing met een stemronde voor de populariteitsprijzen. Tijdens deze ronde kunnen leden hun stem uitbrengen op hun favoriete personal trainers en fitnessclubs. Wanneer de club of trainers veel stemmen hebben verzameld en een goede algehele waardering krijgen, kunnen zij de titel voor beste Personal Training studio of fitnessclub van de gemeente en provincie winnen. Ook dit jaar hebben wij voor de derde keer op rij de titel voor de beste Personal Training studio van de gemeente Loon Op Zand gewonnen.

Risico’s bij het hervatten van training na een periode van stil zitten

Nadat iedereen voor een periode noodgedwongen thuis zat, gingen veel mensen met veel motivatie thuis sporten. Aangezien dit voor veel mensen toch niet helemaal hun ding is, ontstond er snel een verval in frequentie en bij sommigen heeft dit zelfs geleid tot een aantal weken niet sporten. Vanaf 1 juli mag er weer een stuk meer op het gebied van binnen sport en veel zullen weer fanatiek aan het trainen geraken om de verloren tijd in te halen. Wat zijn de risico’s van het hervatten van trainen na een langere pauze? Hoe zorg ik ervoor dat ik risico’s bij het hervatten van training na een periode van stil zitten minimaliseer?

Waarom is fit zijn nu nóg belangrijker?

“Mensen met ziekten die gerelateerd kunnen worden aan leefstijl, zoals hart- en vaatziekten, obesitas en rokerslongen hebben naar schatting 250% (!) meer kans op een IC-opname als gevolg van een Corona infectie.”

Remco S. Kuipers, Martijn Van Winkelhof

Update 11 mei: Wijziging bedrijfsactiviteiten COVID-19

Hierbij geven wij u ter kennis dat PIT Fitness per 15 maart 2020 de binnen-fitness activiteiten heeft gestaakt tot nader besluit van de Rijksoverheid. Vandaag, 11 mei, is dit besluit onveranderd en hopen wij op een hervatting van deze activiteiten op 1 juni 2020.
Vanaf heden vindt enkel medisch personal training binnen plaats.