fbpx

PIT Fitness is voortaan Zone5 Kaatsheuvel

Vanaf nu heten wij geen PIT Premium Fitness meer, maar zijn wij verder gegaan onder onze nieuwe naam Zone5 Kaatsheuvel. Klik op de onderstaande knop om naar onze nieuwe website te gaan!

Naar de Zone5 website

Wat is personal training? (Deel 2)

In deel 1 van deze blog is uitgelegd wat personal training precies is en wat je er precies aan hebt. Het enige wat nu nog ontbreekt is hoe een personal training traject er precies uit ziet. Dit stukje zullen we nu gaan behandelen.

INTAKE

Zodra er contact opgenomen is met de trainer, zal er een vrijblijvend intake gesprek worden ingepland, die ongeveer 30 minuten duurt. Dit gesprek zal plaatsvinden op locatie in Kaatsheuvel. In dit gesprek worden de wensen en behoeften besproken. Ook komen eventuele blessures en pijntjes uit het verleden aan bod en zal de levensstijl besproken worden. Op basis van de levensstijl, wensen en behoeften, wordt samen gekeken naar het best passende personal training traject. Wanneer je alleen komt zullen we kijken naar de 1 op 1 personal training trajecten en wanneer je met een partner komt dan zullen we naar de mogelijkheden kijken voor duo personal training. Zodra er samen een passend traject is gevonden zal de eerste afspraak ingepland worden.

DE EERSTE TRAINING

Voor de eerste training wordt er eerst een 0-meting gedaan zodat we kunnen zien hoe de fysieke gesteldheid eruit ziet en wat de concrete doelstelling wordt. Tijdens de eerste training gaan we  met de techniek aan de slag omdat een goede techniek de basis is van een goede training. Aan het eind van de eerste personal training sessie lopen we de voeding door en hier zal de week erop gelijk feedback gegeven worden zodat hier al het een en ander verbeterd kan worden.

HET VOLGENDE MEET MOMENT

Na vier weken zal het eerste meetmoment weer plaatsvinden. Hierbij leggen we de resultaten van de eerste vier weken tegenover die van de nul meting. Op deze manier kunnen we de fysieke vooruitgang elke vier weken nauwkeurig meten. Naast deze meting zullen we de eerste fittest doen. Dit is een training die elke 4 weken terugkomt en hier gaan we kracht en conditie meten door middel van verschillende oefeningen. Stel, je boekt geen fysieke vooruitgang maar gaat wel vooruit met de fittest, dan is het aannemelijk dat er nog wat meer verandert moet worden in de voeding. Zo kunnen we dus gemakkelijk onderscheid maken tussen voortgang door training en voeding. Daarnaast werkt het natuurlijk erg motiverend wanneer je elke vier weken op beide punten vooruit gaat!

PERSOONLIJKE AANPAK

Elk persoon is anders en heeft andere wensen. Daarom is geen een personal training traject hetzelfde. Bij PIT wordt altijd rekening gehouden met deze behoeften. Wanneer je een oefening niet leuk vindt, verzinnen we er gewoon wat anders op. Vindt je een specifiek onderdeel juist erg leuk? Dan voegen we hier extra elementen aan toe zodat elke training zo leuk mogelijk is.

PIT FITNESS IS VERANDERT NAAR ZONE5 KAATSHEUVEL

Vanaf nu kun je ons vinden op onze nieuwe site Zone5 Kaatsheuvel.


Vanaf nu kun je ons vinden op onze nieuwe site Zone5 Kaatsheuvel.

Dit zal sluiten in 0 seconden