fbpx

Van doel tot doen: Willem

In de ‘Van doel tot doen’ van PIT Premium Fitness willen wij de verhalen achter onze leden vertellen om je een kijkje te geven in de authentieke ervaringen bij PIT. Ditmaal de fitness journey van Willem (53), een ondernemer uit Sprang-Capelle.

Doelstelling
Willem heeft zich jaren niet fit en gezond gevoeld door een zware leefstijl waar weinig sport en beweging aan te pas kwam.
Na een bezoek bij de huisarts in november 2018 werd duidelijk dat Willem drastisch moest veranderen. Hij had extreem hoge waardes, in o.a. cholesterol en bloeddruk. Zijn longinhoud was door 40 jaar lang intensief roken erg klein geworden. Bovendien is Willem zijn been verbrijzeld geweest en is hij een zware schouderoperatie ondergaan.

Via internet is Willem bij PIT terechtgekomen en is een twee wekelijks Personal Training traject gestart. In eerste instantie was dit een confronterende ervaring.

‘Tijdens de eerste training van Roy had ik echt een ‘’Oh shit’’ moment. Ik raakte snel uitgeput en het was frustrerend dat ik het niet kon afmaken.’

Motivatie
Nadat Willem een langere periode Personal Training bij PIT af had genomen kreeg hij de smaak te pakken. De positieve effecten waren duidelijk te merken, fysiek én mentaal.
De motivatie van de Personal Trainers bij PIT is aanstekelijk en toen de knop eenmaal om was bij Willem, werd hij steeds fanatieker. Hij wist: ‘Dit gaat mij nooit meer gebeuren’. 

Verder is Willem gestopt met roken, wat bevorderend heeft gewerkt voor zijn uithoudingsvermogen tijdens het sporten. Het in gewicht aankomen na het stoppen met roken is voor Willem geen rem geweest. Doordat hij fanatiek PIT Personal Training bleef volgen en goed op zijn voeding heeft gelet, is hij alleen maar meer afgevallen. 

Gezinsleven
Willem heeft grote veranderingen doorgemaakt, maar vooral binnen zijn gezin zijn de positieve effecten te merken. Hij is thuis veel energieker en vrolijker.

‘Mijn vrouw en zoon hebben beiden mijn voorbeeld gevolgd en zijn ook gestopt met roken. Mijn zoon is zelfs gestart met regelmatig fietsen.’

Mindset
Wat Willem graag mee wilt geven is dat de welbekende mindset over het niet meer fit kunnen worden na je 50ste levensjaar, onzin is.
De onzekerheid voor de start van een Personal Training traject is heel normaal, zeker op een latere leeftijd. Het gaat met name om de eerste stap die gezet moet worden. Wanneer je een plek vindt waar je je begrepen, welkom en op je gemak voelt gevonden hebt, krijg je zo de smaak te pakken.
Willem heeft dit bij PIT gevonden. 

In maart 2019 is Willem na vier maanden Personal Training opnieuw bij de huisarts geweest. Deze was stomverbaasd door de goede waardes n.a.v. de slechte resultaten van afgelopen november. 

Toekomst
Graag wilt Willem zijn grenzen blijven verleggen met sporten. In november start hij weer voor vijf keer per week Personal Training i.v.m. de vrije indeling van zijn uren vanaf desbetreffende maand.
Begin september heeft Willem de Kikathlon afgerond in de Zaanstreek. Dit is een 1/8 triatlon voor het goede doel. 

Ook doet hij mee aan een fietswedstrijd voor de Maag Lever Darm stichting, waar hij 80 km gaat fietsen. 

Heeft dit verhaal jouw interesse gewekt en wil jij meer weten? Vraag een vrijblijvende intake aan en bespreken wij samen jouw fitness doelstellingen.