fbpx

Trainer Roy Pennings

Specialisme:

  • Verhelpen fysieke complicaties/medische personal training
  • Grenzen verleggen fitheid
  • Mentale coaching/leefstijl begeleiding


Vanaf jonge leeftijd hield Roy al van sporten. Het begon met sporten als judo, voetbal, tennis en boksen. Deze sporten zorgden ervoor dat Roy hier bijna elke dag mee bezig was. Rond de pubertijd werd het tijd om de fitnessruimtes eens in te duiken. Op dat moment was hij nog niet zo bewust bezig met trainingsvormen en voeding.

Op een gegeven moment kwam Roy op een punt dat hij het tijd vond wat aan zijn lichaam te doen en had daarnaast een uitlaatklep nodig voor stress. In de vorm van fitness, in combinatie met boksen, was dit de ideale oplossing. Het verbranden van vet begon, gevolgd door de opbouw van spiermassa en Roy zat steeds beter in zijn vel.

Jaren later in 2016 is Roy voor zichzelf begonnen met PIT als Personal Trainer na het behalen van de nodige certificaten. Waar hij begon met het geven van trainingen buiten, kon hij in 2017 een eigen personal training studio openen in Kaatsheuvel. Deze locatie bleek snel te klein te zijn waardoor in het begin van 2019 PIT Premium Fitness haar deuren opende. Het doel van Roy is om mensen dezelfde verandering te laten realiseren zowel fysiek als mentaal. Naast personal trainer is Roy ook gecertificeerd medisch fitness trainer. Dit wil zeggen dat hij een optimale begeleiding kan bieden bij verschillende blessures, ziektebeelden en andere complicaties.

Naast het werk als Personal Trainer is Roy student aan Avans Hogeschool, te ‘s-Hertogenbosch. Hier volgt hij de Bachelor opleiding Ondernemerschap & Retail management om een sterkere business op te kunnen bouwen in de fitnesswereld. Zijn ultieme droom is om zijn eigen concept zover mogelijk te introduceren en daarmee zoveel mogelijk mensen helpen.

In juni 2018 heeft Roy namens PIT Premium Fitness de Dutch Fitness Award in ontvangst mogen nemen voor ‘Beste Personal Trainer 2018’ in de gemeente Loon Op Zand. De criteria waren meeste stemmen en hoogste waardering. Tevens is de ‘Gold Award’ toegekend voor een gemiddelde algehele waardering van 9,6.

Roy laat een kant van mezelf zien die ik eigenlijk niet kende. Hij zorgt voor veel variatie in de trainingen en zorgt ervoor dat geen enkele week saai wordt. Hij heeft mij laten inzien dat er mentaal heel veel resultaat te behalen is, en zorgt ervoor dat je je over jezelf blijft verbazen. Als je een trainer zoekt die verder kijkt dan het aanzicht en die zegt waar het op staat ben je bij Roy aan het juiste adres! discipline en vastberadenheid zijn de sleutel woorden in je “relatie” met Roy.

Sanne De Jong

De trainingen bij Roy zijn nooit hetzelfde. Voornamelijk kracht en conditie, maar ook bokslessen. Waarom ik bij PIT Fitness ben begonnen is omdat ik sterker en strakker wil worden. Hier zit zeker al vooruitgang in, maar het eindresultaat is er nog niet! Met goede begeleiding en uitleg van Roy gaat dit zeker goed komen!

Naomi Van Tuijl

Begin dit jaar ben ik gestart met Medische Personal training bij Roy. Ik had al een aantal jaren last van mijn knieën en hoopte dat dit vanzelf wel over zou gaan aangezien fysiotherapie niet geholpen had. Nu, na ongeveer 2,5 maand kan ik zeggen dat ik eindelijk pijnvrij ben! De trainingen bij Roy zijn intensief, hebben iedere keer voldoende uitdaging en zijn daarom ook goed vol te houden omdat je iedere keer je eigen grens opzoekt.

Laura Olijslagers

Fijn is dat Roy op een integere en effectieve manier met je aan de slag gaat! Hierbij gaat het echt om detail; er wordt goed gelet op je houding, waardoor de juiste spiergroepen op de juiste manier worden getraind, hij zorgt ervoor dat je net dat beetje meer uit jezelf kunt halen, dat je meer discipline ontwikkeld en bespreekt je voedingspatroon en geeft hierin duidelijke adviezen en uitleg, dit alles om je persoonlijke doelstellingen te halen! De vijf sterren krijgt PIT fitness dan ook voor de professionaliteit, integerheid en dat er voor gezorgd wordt dat ik op een leuke en ontspannen manier mijn doelstellingen behaal, uitbreid en meer uit mezelf kan halen!

Jolien Van De Pol

Het zijn PITtige trainingen maar je krijgt er een bak energie voor terug en ik krijg mijn plezier in sporten weer terug

Brenda Maaskant

Zoals de naam al zegt zijn het pittige trainingen, je hebt echt het gevoel dat je iets gedaan hebt, de trainingen zijn gevarieerd en op maat.
Roy is echt een vakman, luistert en kijkt goed wat je nodig hebt en stimuleert je enorm. Als ik weer met een Personal trainer aan de slag ga, kom ik zeker bij je terug!

Helen Van Den Heuvel

Mijn hoofddoel was (is) gewicht verliezen en weer lekkerder in mijn vel te zitten. “Al wat ik daarnaast bereik is mooi meegenomen”, zei ik nog. Inmiddels begin ik een lichte vooruitgang te zien en dat kan vanaf nu alleen maar meer worden. Roy is een jongen met liefde voor zijn vak die van aanpakken weet. Hij gaat serieus met je om en laat je voelen dat je het waard bent! Zijn trainingen zijn PITtig, maar heel leuk!

Melissa Leening

Door de juiste voeding en trainingsvormen heb ik in een korte tijd veel spiermassa kunnen opbouwen. Ik twijfel er daarom ook niet over om in de toekomst vaker gebruik te maken van deze Personal Trainer! Het zijn zware trainingen, maar dat is het uiteindelijk allemaal waard.

Sven Van Breemen

Roy is een fijne PT. Hij geeft PITtige trainingen en goede adviezen. Samen met Roy na 3 maanden een mooi resultaat behaald. Hij luistert goed naar mijn wensen en hij is flexibel met trainingen plannen ivm mijn ploegendienst. Bedankt Roy en op naar nog een mooier resultaat

Pierre Van Bommel

Meerdere jaren heb ik last gehad van verschillende blessures aan mijn knie. Tijdens de trainingen hebben we veel aandacht besteed aan het aansterken van de knie en daarnaast om weer wedstrijd fit te worden. Dankzij de persoonlijke trainingen ben ik in relatief korte tijd weer fit geworden!

Lex Gaakeer