fbpx

PIT Fitness is voortaan Zone5 Kaatsheuvel

Vanaf nu heten wij geen PIT Premium Fitness meer, maar zijn wij verder gegaan onder onze nieuwe naam Zone5 Kaatsheuvel. Klik op de onderstaande knop om naar onze nieuwe website te gaan!

Naar de Zone5 website

Ondernemen en trainen: Jim Koot

Wanneer je een willekeurige plant aanwijst, kan Jim je haarfijn uitleggen om wat voor plant het gaat en hoe deze gekweekt wordt. Dit doet hij met een flinke dosis passie. Hij is al tientallen jaren directeur en mede eigenaar van het mooie bedrijf Van Son & Koot. Van Son & Koot is een kwekerij waar alle soorten planten worden gekweekt. De planten worden vanuit container voornamelijk aan tuincentra verkocht, zowel in Nederland als buiten Nederland. Naast het runnen van een bedrijf heeft Jim een fijn gezin met een vrouw en drie kinderen. Kortom, een druk leven. Hoe zorgt Jim er toch voor dat hij fit blijft met weinig tijd? We leggen het uit in deze blog.

Fit met weinig tijd

Rond september 2019 is Jim bij PIT Fitness langs gekomen voor een intake, gevolgd door een aantal proef personal training sessies. Kort hiervoor had Roy de titel van ‘Beste Personal Trainer van Nederland’ gewonnen. Aangezien Jim graag met de beste mensen probeert te werken op elk vlak, zag hij dit als een mooie kans om zijn fitheid nog verder uit te bouwen. Op basis van de intake en de proef personal trainingen, was al vrij snel duidelijk dat Jim zijn lichaam grotendeels goed onderhoud. Hij heeft een mooie balans gevonden tussen gezonde voeding, beweging en ontspanning met op zijn tijd een wijntje tijdens het diner. Dit is de balans waar wij voorstander van zijn, omdat dit het meest duurzaam is.

We hadden direct een mooie uitdaging. Jim was al fit, maar had wel hier een daar wat blessures die hem belemmerden in het trainen en dagelijks leven. We hebben besloten om elke maandag een personal training sessie vast in te plannen om de week steeds bewust in te gaan. Hierbij zagen we al snel resultaat, want de blessures werden al snel minder door wat houdingscorrecties en het aansterken van specifieke, zwakkere spiergroepen. Het programma ‘Vital – Fit met weining tijd’ sluit mooi op de situatie aan.

Het beste maken van een moeilijke situatie

Vervolgens ontstond er een nieuwe uitdaging, waarmee heel de wereld inmiddels wel bekend is. PIT Fitness moest sluiten en we wilden natuurlijk niet dat de resultaten verloren gingen. In plaats van afwachten tot het beter werd, vond Jim juist dat het tijd was om nog een tandje bij te zetten. Hij wilde graag twee keer in de week personal training. Vanaf de sluiting tot en met de heropening hebben we dit aangehouden en kwamen wij zelf naar Jim toe aan huis. In plaats van dat we er op achteruit zijn gegaan, zijn we er juist op vooruit gegaan. Jim heeft een hoop nieuwe oefeningen geleerd, die hij nu ook thuis kan doen om alles nog extra bij te houden. We hebben het beste uit een vervelende situatie gehaald.

Toen we weer open mochten, heeft Jim de koers van twee keer in de week personal training doorgezet en dit doet hij tot op de dag van vandaag nog steeds. Op maandag traint Jim bij Roy en op de donderdag bij Dennis. De wisselwerking is prettig aangezien Roy en Dennis tijdens de personal training sessies net wat verschillende accenten leggen. Dit zorgt voor een optimaal resultaat.

Sterke motivatie

Het is ontzettend fijn om met Jim te trainen. We kunnen hele serieuze gesprekken voeren, terwijl we tussendoor een flink aantal grappen maken. Wij proberen Jim veel bij te brengen op het gebied van fitness en voeding, maar tegelijkertijd leren wij ook veel van Jim over verschillende onderwerpen. Daarbij is Jim, ongeacht of hij om 08:00 ’s ochtends of 20:00 ’s avonds aanwezig is, tot het bot gemotiveerd. Jim is inmiddels een van de fitste vijftig plussers die bij ons traint. Bij PIT Fitness hebben we veel respect hoe Jim zo fit blijft, ondanks zijn drukke leven. De drive en energie die Jim keer op keer brengt, is de reden dat hij zo goed vooruit gaat. Wij hopen dat we hem nog lang mogen begeleiden naar een nog mooier resultaat.

Bekijk hieronder het hele interview met Jim:

Interesse in hetzelfde programma als Jim? Bekijk dan het Vital programma, gefocust op personen met een druk leven. Fit met weinig tijd. Druk op de knop voor meer informatie!

PIT FITNESS IS VERANDERT NAAR ZONE5 KAATSHEUVEL

Vanaf nu kun je ons vinden op onze nieuwe site Zone5 Kaatsheuvel.


Vanaf nu kun je ons vinden op onze nieuwe site Zone5 Kaatsheuvel.

Dit zal sluiten in 0 seconden