fbpx

PIT Fitness is voortaan Zone5 Kaatsheuvel

Vanaf nu heten wij geen PIT Premium Fitness meer, maar zijn wij verder gegaan onder onze nieuwe naam Zone5 Kaatsheuvel. Klik op de onderstaande knop om naar onze nieuwe website te gaan!

Naar de Zone5 website

Meten is weten: Een garantie op resultaat door middel van data

Je hebt een doelstelling. Dit kan het verminderen van vetmassa zijn, het aanzetten van spiermassa of de algehele fitheid verbeteren. In ieder geval is het van belang om de juiste balans tussen inspanning, ontspanning en calorie inname consistent te onderhouden. Hoe begeleiden wij je bij PIT Fitness als het deze onderwerpen aangaat?

Startmeting

Bij de start van een traject, beginnen we met een startmeting. Dit doen we op onze InBody. InBody is een uitgebreide lichaamscompositie weegschaal, waar we uitgebreid het lichaam analyseren. Het lichaam krijgt een score van 0 tot 100 en het streefgewicht wordt direct zichtbaar. De standaard zaken als de spiermassa en vetmassa worden nauwkeurig zichtbaar. Ook kunnen we zien waar deze vetmassa en spiermassa zich bevinden op het lichaam en zo kunnen we al snel zien of er een onbalans is waar we aan moeten werken tijdens de trainingen. We zetten na deze eerste meting de doelen scherp en gaan aan de slag. Deze meting komt iedere maand terug om te kijken of er voldoende progressie geboekt wordt. Waar nodig passen we tussentijds het accent van de training en coaching aan.

InBody resultaatvel.

Het meten van inspanning

Tijdens de personal training sessies kunnen we een hoop werk verrichten. Stel je traint drie keer per week en we proberen telkens tot het uiterste te gaan om maximaal vooruitgang te boeken. In dat geval ben je drie uur per week goed bezig om richting je doelstelling te werken. Echter bevat een week 168 uur en zijn wij niet altijd fysiek aanwezig om je op ieder moment van de dag aan te sporen om meer te bewegen of beter op je voeding te letten. Indien je bijvoorbeeld wil afvallen is het simpel. Je moet meer calorieën verbranden dan je inneemt. Wanneer je 3000 calorieën verbrand op een dag en je eet 2500 calorieën op die dag, heb je een tekort van 500 calorieën. Dit zou er normaliter voor moeten zorgen dat je ongeveer 2 kilogram zou moeten afvallen per maand, wanneer je dit zeven dagen per week aanhoudt. Wanneer je drie keer per week sport, zal je verbranding op drie dagen per week hoger liggen dan de andere vier dagen, dit wil dus zeggen dat je niet elke dag hetzelfde zou moeten eten. Kortom, hoe nauwkeuriger we de verbranding per dag weten, hoe nauwkeuriger we kunnen bepalen hoeveel calorieën je per dag zou moeten eten en drinken.

Gelukkig zijn er tegenwoordig tal van oplossingen voor het meten van de inspanning. Denk hierbij aan een activity tracker of een smart watch. PIT Fitness is officieel verkooppunt van Polar en gebruikers van Polar kunnen wij door middel van de Polar Flow applicatie coachen op basis van deze beweging. Hierbij kunnen we de verbrandde calorieën per dag inzien, het aantal stappen en allerlei andere data. Ook kunnen we zien hoeveel je slaapt om te zien of je wel voldoende herstel krijgt. We zullen hierbij proberen om een dagelijks activiteitsdoel te behalen zodat je telkens bijvoorbeeld de 3000 calorieën verbranding behaald en je bij een dagelijkse inname van 2500 calorieën je afval doel zult behalen. Het alternatief is om dagelijks te bekijken hoeveel calorieën je verbrand en daar een vaste hoeveelheid onder te gaan zitten. Verbrand je dan bijvoorbeeld 2800 calorieën, dan mag je eer 2300 eten. Heb je een hele actieve dag en verbrand je 3500 calorieën, dan mag je 3000 calorieën eten. Veel beweging betekent dus veel kunnen eten. Dit kan in weekenden voor veel mensen nuttig zijn aangezien er in het weekend meestal meer ‘gezondigd’ wordt. In overleg bekijken we wat de beste optie is voor jou en op basis hiervan zetten wij onze coaching in.

Een maandoverzicht in Polar Flow.

Het meten van voeding

Wil je met zekerheid aankomen of afvallen? Dan moet je ook zeker weten wat je dagelijks eet en drinkt in hoeveelheid calorieën. Op basis van de meting zullen wij een dagelijks streven meegeven, wat aansluit bij je globale beweegpatroon, lichaam en doelstelling. In onze PIT Fitness Food app, kun je de barcodes van je eten en drinken scannen en invoeren. Zo kun jij zelf zien hoeveel calorieën je dagelijks binnenkrijgt en deze gegevens worden tegelijkertijd met ons gedeeld. Wij kunnen zo zien of jij op de goede weg bent en waar er nog ruimte is voor verbetering. Indien je geen gebruik maakt van een activiteit tracker, zullen we het voedingsadvies steeds aanpassen op basis van de resultaten die zichtbaar worden bij de metingen. We kunnen je minder nauwkeurig coachen dan wanneer je wel een activiteit tracker draagt maar ook zonder hebben we bij honderden mensen mooie resultaten geboekt.

In de Food app kunnen we als belangrijkste factor de totale calorie inname zien. Hiernaast is de verhouding van koolhydraten, eiwitten en vetten ook belangrijk. Voel je je slap en futloos? Grote kans dat je relatief weinig koolhydraten binnenkrijgt of vooral veel koolhydraten in de vorm van suiker. Wanneer dit inzichtelijk is, kunnen we hier verschillende aanpassingen adviseren om je fitter gedurende de dag te gaan voelen. Verlies je tijdens het proces van afvallen relatief veel spiermassa? Dan ligt je eiwit inname waarschijnlijk te laag en zullen we wat eiwitrijke producten adviseren om ervoor te zorgen dat je zo veel mogelijk vet verliest en zo min mogelijk spiermassa. Heb je veel honger gedurende de dag ondanks dat je calorie inname ten opzichte van je verbrandde calorieën goed is? Waarschijnlijk krijg je van veel koolhydraten binnen en in verhouding minder eiwitten en vetten. Koolhydraten werken namelijk het minst verzadigend en eiwitten en vetten hebben een meer verzadigende werking. Zoals je leest: Meten is weten.

Een overzicht van de voeding tracker.

Een garantie op resultaat

Het is eigenlijk vrij eenvoudig. Hoe meer data we verzamelen, hoe nauwkeuriger we kunnen begeleiden tijdens de personal trainingen en daar omheen. Wanneer we de dagelijkse verbranding inzichtelijk hebben en de dagelijkse voeding inname dan kunnen we met zekerheid zeggen wat het resultaat zal zijn. Of dit nu aankomen, afvallen of het verbeteren van prestaties is, dat maakt niet uit. Afhankelijk van de doelstelling zullen wij de hoeveelheden aanpassen op de juiste hoeveelheden. Als jij de beweegdoelen behaalt alsmede de eet en drink doelen, dan kunnen wij een garantie geven op het gewenste resultaat. Op basis van de metingen kunnen wij dit maandelijks controleren en waar nodig de accenten verleggen om het lichaam sterk en in balans te houden. Wij voorzien je van alle handvatten, jij doet de uitvoering. Samen zorgen we ervoor dat je doelstelling wordt behaald.

Nu heb je globaal een inzicht gekregen in de manier hoe wij je begeleiden tijdens je traject. Heeft dit je enthousiast gemaakt en ben je benieuwd wat wij eventueel voor je zouden kunnen betekenen? Klik dan op de knop hieronder. Wij kijken dan vrijblijvend tijdens een intake naar alle mogelijkheden.

PIT FITNESS IS VERANDERT NAAR ZONE5 KAATSHEUVEL

Vanaf nu kun je ons vinden op onze nieuwe site Zone5 Kaatsheuvel.


Vanaf nu kun je ons vinden op onze nieuwe site Zone5 Kaatsheuvel.

Dit zal sluiten in 0 seconden