fbpx

PIT Fitness is voortaan Zone5 Kaatsheuvel

Vanaf nu heten wij geen PIT Premium Fitness meer, maar zijn wij verder gegaan onder onze nieuwe naam Zone5 Kaatsheuvel. Klik op de onderstaande knop om naar onze nieuwe website te gaan!

Naar de Zone5 website

Hoe val je af? Zo eenvoudig mogelijk

Afvallen – een doelstelling waar velen naar streven. Er wordt altijd een hoop gesproken, gediscussieerd en geprobeerd en toch blijft er onduidelijkheid over hoe het nou echt moet. Veel specialisten komen met ‘de beste manier’ om af te vallen door middel van het optimale dieet. De realiteit is dat er geen beste manier bestaat omdat dit voor iedereen verschillend is. De beste manier om af te vallen is de manier die voor jouw gevoel het makkelijkst vol te houden is. Uiteindelijk is continuïteit de belangrijkste voorwaarde voor vooruitgang.

“Afvallen en aankomen heeft puur en alleen te maken met de hoeveelheid calorieen die je eet en drinkt en de hoeveelheid die je lichaam verbrand”

Nu denk je waarschijnlijk dat ik met een oplossing kom die volgens mij het beste zal werken. Misschien hoop je zelfs dat ik een geheim bezit waardoor het allemaal extreem makkelijk wordt, maar ook dan moet ik je teleurstellen. Helaas.

Afvallen kost weliswaar moeite, maar is vaak makkelijker dan je zou denken. We beginnen bij het begin. De grootste misconceptie die ik hoor, is de gedachte dat gezond eten ervoor zorgt dat je af gaat vallen. Hoewel het zeker verstandig is om gezond te eten, ga je hier niet per definitie van afvallen. Afvallen heeft puur en alleen te maken met de hoeveelheid calorieën die je eet en drinkt. Punt. Laten we een voorbeeld pakken: Jij wilt afvallen maar het enige wat je wilt eten is een broodje frikandel. Op basis van verschillende factoren zoals bijvoorbeeld fysieke inspanning, blijkt dat je 2000 calorieën mag eten om op gewicht te blijven. In dat geval kun je 2000 calorieën aan broodjes met frikandel eten zonder af te vallen, maar dan mag je ook absoluut niks anders eten. Een broodje frikandel heeft ongeveer 340 calorieën, wat betekend dat je in dit geval bijna 6 broodjes frikandel per dag mag eten zonder aan te komen en zonder af te vallen!

In deze situatie willen we afvallen en doorgaans is een calorietekort van 300 calorieën voldoende om af te vallen (afhankelijk van hoe snel je wil afvallen). Wanneer je dus van 6 naar 5 broodjes frikandel per dag gaat, ga je afvallen. Het maakt simpelweg niet uit wat je eet, zolang de hoeveelheid calorieën goed is. Nu is het erg(!) belangrijk om te vermelden dat ik absoluut niet aanraad om op deze manier te gaan eten. Waar het voor afvallen geen invloed heeft wat je eet in het proces van aankomen en afvallen, is het voor de algemene gezondheid belangrijk om een gezonde en gevarieerde voeding te onderhouden.

Sport en beweging heeft een groot voordeel aangezien je extra calorieën gaat verbranden. Dit zorgt er voor dat je meer kunt eten en nog steeds afvalt en de toename van spiermassa zorgt voor een snellere stofwisseling, waardoor je dagelijkse verbranding automatisch omhoog gaat. Dit kan er toe leiden dat je verbranding zelfs van 2000 calorieën naar 3000 calorieën gaat (kun je weer 3 broodjes frikandel extra eten ;)).

Het enige waar je verder op wil letten, is dat je niet te weinig gaat eten. Wanneer je te weinig gaat eten, zoals bijvoorbeeld 1000 calorieën in plaats van 2000, dan gaat je lichaam in een spaarstand net als je telefoon dat doet zodra de batterij bijna leeg is. Je verbrandt nog steeds vet, maar niet optimaal en dat is natuurlijk zonde. Eet de juiste hoeveelheid calorieën en je zult gegarandeerd afvallen. Nogmaals, het is ontzettend belangrijk om een gezonde en gevarieerde voeding te onderhouden naast de hoeveel calorieën die je eet en drinkt maar vergeet ook niet om op zijn tijd te genieten.Wil je graag hulp met het optimaliseren van je voeding, beweging en levensstijl en wil je eindelijk de resultaten behalen waar je al tijden naar streeft? Neem dan contact met ons op, dan neemt PIT dit allemaal uit handen en wordt het proces makkelijk met een garantie op resultaat.


PIT FITNESS IS VERANDERT NAAR ZONE5 KAATSHEUVEL

Vanaf nu kun je ons vinden op onze nieuwe site Zone5 Kaatsheuvel.


Vanaf nu kun je ons vinden op onze nieuwe site Zone5 Kaatsheuvel.

Dit zal sluiten in 0 seconden